Roofgarden
Kantoorgebouw Breda

Het bestaande kantoorgebouw uit het eind van de jaren 80 van de vorige eeuw krijgt een update. Dit is ingegeven door het feit dat er ruimte is vrijgekomen door gewijzigde huurovereenkomsten. Daar waar het pand voorheen in zijn geheel werd gehuurd door één huurder is er nu ruimte voor meerdere huurders vrij gekomen.

De huidige hoofdentree aan de oostzijde blijft ongewijzigd maar de nevenentree aan de westzijde wordt geheel vernieuwd. De entree bevindt zich in de oksel van het gebouw en alleen herkenbaar door een bescheiden luifel, de toegang ligt verscholen en de naamsaanduiding is niet herkenbaar vanaf de openbare weg, de Fellenoordstraat. Door op een goede zichtbare plek bij de entree een vrijstaande verlichtte 'sign'zuil met daarop een gezamenlijke, herkenbare naam te plaatsen kan dit euvel verholpen worden. In de zuil kunnen eventueel het beltableau en de brievenbussen opgenomen worden. Het tussenlid dat nu een rommelige frivole uitstraling heeft kan een nieuwe huid krijgen die qua vorm en materialisering beter past bij het gebouw en de huidige tijd. Deze nieuwe huid loopt door in de nieuwe transparante luifel bij de entree.

De entreehal binnen wordt lichter en ruimer. Door de entreedeuren geheel uit glas en verdiepingshoog te maken kom je veel royaler binnen. Het bestaande tochtportaal heeft geen functie meer en zou wordt helemaal verwijderd. De hal vormt dan een heldere eenduidige lichte ruimte. Het indirect verlichte spanplafond toont Breda in vroeger tijden. De liften worden gerenoveerd en de hal ontsluit het nieuwe kantoordeel op de begane grond. Eén van de liften biedt toegang tot het te verhuren 'nieuwe' kantoordeel op de derde verdieping en tot het nieuw aan te leggen dakterras, de Roofgarden. Dit dakterras is voor alle huurders vanuit de nieuwe lichte lifthal op de derde verdieping bereikbaar.

 

Daarnaast wordt het omliggende (parkeer)terrein en de daarbij behorende toegangscontrole opnieuw ingericht en een verduurzaming van de installaties doorgevoerd.

 



Oppervlakte

Kantoren en entree 870 m2, dakterras 200

Adviseur(s)

Bolwerk Weekers

Uitvoering

VGO Nederland

Delen: Share on Facebook Share on twitter Email

Afvalbrengstation
Den Haag

Hoe maak je hergebruik zichtbaar in een gebouw? Met die vraag schreef de gemeente Den Haag een tender uit voor een nieuw afvalbrengstation in het centrum van de stad. Het door Wessel van Geffen Architecten ontworpen resultaat zet een nieuwe stap in de toepassing van hergebruikte materialen in de architectuur.

lees meer >>>

Huis van Portaal
Utrecht

© Quist Wintermans Architekten.

Voor de hoofdvestiging van de woningcorporatie Portaal is een bestaand kantoorpand verworven. Het gebouw is omgevormd tot energielabel A en gereed gemaakt voor “het nieuwe werken”.

lees meer >>>

Montessori Lyceum
Rotterdam

Nieuwe toneelafscheiding Rotterdams Montessori Lyceum is aftrap voor vernieuwing.

lees meer >>>

IVKO Amsterdam

Het IVKO is na een paar jaar te zijn gehuisvest in een nieuw gebouw gestart met het aanpakken van ongemakken in het dagelijks gebruik.

lees meer >>>

Afvalbrengstation
Den Haag

Aan de Uitenhagestraat, ter hoogte van de Loosduinsekade wordt het eerste gebouwde afvalbrengstation (ABS) gerealiseerd. De locatie, strategisch gekozen in verband met bereikbaarheid en logistiek, bevindt zich in het centrum van Den Haag.

lees meer >>>

Drieluik Laurenskerk

Met het nieuwe drieluik wordt de wederopbouw van de Laurenskerk voltooid. Wessel van Geffen Architecten is betrokken bij de voorbereidingen en technische uitwerking van nieuwe glas-in-loodramen voor de Laurenskerk in Rotterdam.

lees meer >>>

Hotel de Uil

In de Uilenburg, een wijk, met eigen karakter, in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch komt een locatie aan Walpoort 3 vrij. Het toeristisch ‘zwerfgebied’, smalle straatjes met kinderkopjes, onverwachte stegen en fraai gerestaureerde monumentale panden. Vele kleine winkeltjes, restaurants en de nadrukkelijk aanwezige Binnendieze maken de Uilenburg een aantrekkelijke omgeving. We zijn uitgenodigd een plan te maken voor een klein, huiselijk hotel.

lees meer >>>

Fabriekshal met kantoor Leerdam

De Jong’s Liften, fabrikant van bouw-, goederen en industriële liften kreeg de kans een geheel nieuwe fabriek te bouwen. De bestaande locatie aan de rand van het centrum van Vianen kreeg een woonbestemming, het bestaande fabriekscomplex werd gesaneerd.

lees meer >>>

Forumgebouw Wageningen Universiteit

© Quist Wintermans Architekten. Het Forumgebouw is het centrale onderwijsgebouw van Wageningen UR. De plannen omvatten de herhuisvesting van diverse onderwijs-en onderzoeksactiviteiten, voorheen verspreid over Wageningen, nu geconcentreerd op “Wageningen Campus”.

lees meer >>>

Balboaplein Amsterdam

© Quist Wintermans Architekten. Tussen de Admiralengracht en het balboaplein is een nieuw stadsblok met gemengde functies gerealiseerd.

lees meer >>>

Duurzaam door renovatie

Het renoveren van kantoren is duurzamer dan slopen.

lees meer >>>

Samen Bouwen in Rotterdam

Architectenbureau Wessel van Geffen heeft veel ervaring met nieuwbouw in stedelijke omgeving.

lees meer >>>

Bericht

Dank je Je bericht is verzonden, we zullen zo snel mogelijk reageren.



[E]